Analyser av marint råstoff
Kurs
Dette er det femte WebiMar - en serie med pedagogiske seminarer om marine ingredienser for profesjonelle aktører.
Dette seminaret er beregnet på deltagere med en viss kjennskap til marint råstoff og som ønsker å få en oversikt over ordinære og innovative analyser i tilknytning til dette.
Om WebiMar-serien
WebiMar er en rekke EVU-kurs innen marine ingredienser. Kursene retter seg mot alle i marin og biomarin næring som jobber med marine ingredienser, eller har planer om å gjøre det. Kursene har også relevans for andre interessenter som vil lære mer om denne spennende næringen. Faglig innhold er satt sammen av NTNU i samarbeid med NCE Blue Legasea, Biotech North og Cod Cluster.
Analyser av marint råstoff
Dette kurset omhandler hvilke analyser som er aktuelle og hva disse måler/ikke måler. Foredragene vil også komme inn på biokjemiske analyser og helseeffekter.
Program
9.00 - 9.10 Innledning ved Line Kjelstrup, klyngeleder Biotech North og Janna Croptova, NTNU
9.20- 9.50 Tradisjonelle og innovative analysemetoder på marint råstoff, v/Janna Cropotova, NTNU (IBA)
9.50 - 10.20 Massespektrometriske analyser av fremmedstoffer i marine ingredienser, v/Trude Guldberg, SINTEF
10.20- 10.50 Kvalitet på lipider v/ Asgeir Sæbø, Innolpid Marint fett kan inneholde store mengder polare lipider med store forretningsmessige potensialer. Strategier for nedstrøms prosessering må begynne med kvantifisering av fettklassene og fettsyreprofilen på de dominerende fettklassene.
- Fettinnhold i råvarer
- Fettsyreprofil i råvare
- Fettsyreprofil i ekstrahert fett
- Fettsyreprofil på fraksjoner av ekstrahert fett
10.50 - 11.20 NMR som analyseverktøy for marine ingredienser v/Inger Beate Standal, SINTEF OCEAN
11.20- 11.50 Food derived protein hydrolysates: new perspective in their production, analysis and biological characterization v/ Carmen Lammi, University of Milan
11.50 - 12.30 Mikroplast og påvirkning i fiskeråstoff som tema v/ Alessio Gomiero (NORCE)
Påmelding
Meld deg på her: Analyser av marint råstoff