Fra industri til marin ingrediens
Konferanse NCE Blue Legasea, Sjømat Norge og FHF arrangerer en konferanse der vi setter søkelys på den marine ingrediensindustrien. På denne konferansen ønsker vi særlig å belyse utfordringer og muligheter som finnes innenfor anvendelse av restråstoff.
Konferansen vil belyse den marine ingrediensindustrien i et miljøperspektiv, regelverk og helseeffekter av marint protein og marine oljer. Vi vil også se nærmere på tilgang til, og utnyttelse av, dagens og morgendagens råstoff globalt og nasjonalt. Konferansen er åpen for alle, og passer spesielt godt for bedrifter innen marin næring, forskere, studenter og virkemiddelapparat.
PROGRAM
09:30 Registrering
10:00 Åpning ved møteleder Hans Petter Næs, FHF
10:10 Blått taktskifte
Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge
10:30 Tilgang og utnyttelse av restråstoff i Norge - Hva er status?
Ragnar Nystøyl, Kontali Analyse
10:50 Samarbeid med norske fiskefartøy for å utnytte restråstoff
Leif Kjetil Gjendemsjø, Pharma Marine
11:20 Endret strategi for innkjøp av råstoff til marin ingrediensindustri
Eirik Nikolaisen, Vesteraalens
11:45 LUNSJ
12:30 Marint restråstoff som grunnlag for en kommersiell satsning
Stian Frivåg, Vesterålen Marine Olje
12:45 GO BIG - Prototype produksjon og markedstesting av proteinpulver
Ragnhild Whitaker, Nofima
13:00 Førsteklasses marine proteiner fra torskehoder
Jannicke Fugledal Remme, SINTEF Ocean AS
13:15 Omega3 fra makrell; 100% utnyttelse, 100% norsk!
Iren Stoknes, Epax Norway
13:30 Fiskeoljer er mer enn EPA og DHA
Bente Ruyter, Nofima
13:45 Erfaring fra industrien på Island i forhold til kommersialisering
Ásgeir Ásgeirsson, Zymetech
14:00 KAFFEPAUSE
14:30 Helseeffekter av fiskemel fra laks
Kirsten Bjørklund Holven, UIO
15:00 Marint råstoff og restråstoff som grunnlag for fremtidens medisin - krav til råstoffer, produksjon og dokumentasjon
Øyvind Holte, Statens Legemiddelverk
15:15 Marine for Health – en verktøykasse for å nå ut markedet
Nina Zisko, NCE Blue Legasea
15:30 Avslutning
Dagpakke (inkl lunsj) kr 500,-