Claus Opshaug
Claus Opshaug er administrerende direktør og grunnlegger av C Food Norway. Selskapet har utviklet innovative tilnærminger for å maksimere bruken av marine ressurser, inkludert restråstoff fra hvitfisk som fiskehoder, ryggrader og svømmeblærer.
Hva er det med denne bransjen som engasjerer deg?
Jeg har jobbet i fiskeribransjen i hele mitt yrkesliv. Som fiskeeksportør er jakten etter en god handel en viktig drivkraft. Norsk sjømat har en unik posisjon. Å utvikle morgendagens bærekraftige sjømatprodukter engasjerer meg og er en stor motivasjonsfaktor.
På vegne av klyngen og med tanke på hele bredden i klyngen, hvordan ser du på potensialet i årene fremover?
Fokus på bærekraft og sirkulær økonomi vil øke. NCE Blue Legasea sin satning på økt verdiskaping og utnyttelse av restråstoff fra marint råstoff vil derfor bli stadig viktigere, både for klyngen og for hver medlemsbedrift.
Er det noe vi som bransje burde vært flinkere til?
Dersom vi blir flinkere til å samarbeide, dele kunnskap og erfaringer vil bransjen letter nå sine mål om økt verdiskaping og utnyttelse av marint råstoff.