Marin Onboarding 1. oktober 2025
Kurs Fiskens reise fra A til Å: en introduksjon til sjømatnæringen for deg som vil utvide horisonten. Kurset gir innsikt i hele verdikjeden – fra fangst til marked – og viser hvordan verdier skapes i hvert ledd.

Er du ny i den marine næringen – eller nysgjerrig på hvordan sjømatindustrien fungerer? Kanskje du allerede jobber i næringen, men ønsker å friske opp kunnskapen eller få bedre innsikt i deler av verdikjeden du ikke er så tett på til daglig?
Det blir et fullspekket program med foredragsholdere fra ulike deler av næringen, inkludert gruppediskusjoner, sosialt samvær og nettverksbygging. Ikke minst får deltakerne bli med på bedriftsbesøk til Brødrene Sperre på Ellingsøya midt i makrellsesongen.
Marine Onboarding er utviklet av NCE Blue Legasea med støtte fra Sparebanken Møre.
__________________________________________________________
Program:
08:30 - 09:00 Registrering og kaffeprat - Breisundet i Atlanterhavsparken, 2. etasje
09.00 - 14:00 Faglig innhold:
- Den marine bransjen og klyngehistorien ved Wenche Uksnøy, Klyngeleder, NCE Blue Legasea
- Fra fangst til forventing: Markedsutsikter i 2025, Eivind Hestvik Brækkan, Seafood Analyst, Norges Sjømatråd
- Fiskeriene i praksis - fangst og teknologi ved Mats Grimstad, Skipper og Driftsansvarlig, Nordnesgruppen AS
- Utstyrsteknologi: Hva er mulig i moderne fabrikker på havgående fiskebåter? Ved Bjørnar Andrè Vik, Head of Design, Optimar AS
- Salgslagenes rolle i verdikjeden, ved Kyrre Dale, Adm. Direktør, Surofi
- 100% fisk - hvordan kan hele råvaren utnyttes, ved Margareth Kjerstad, R&D Manager, C Food Norway AS
- Ingrediensperspektiv: Kvalitet, dokumentasjon og analyser - hva er viktig og hvorfor, ved Lene Risbakk, Kvalitetsleder, DSM Firmenich
12:15 - 13:00 Lunsj
- Innovasjon og kvalitet til sjøs - et rederiperspektiv på fremtidens fiskeri, ved Nils-Ove Giskegjerde, Operations Manager, Ramoen AS
- Vår vei fra båt til marked, ved Jon Hallvard Roaldsnes, Managing Director, Nordic Wildfish Sales AS
14:00 - 14:30 Avreise til Brødrene Sperre, Ellingsøyvegen 680. Buss t/r Atlanterhavsparken - Brødrene Sperre ved behov.
14:30 - 16:00 Bedriftsbesøk hos Brødrene Sperre, oppmøte ved kontorbygg. Retur fra bedriften kl 16:00.
Inger-Marie Sperre forteller om driften og Stian Aarseth tar oss med på omvisning i fabrikken.
Brødrene Sperre
Brødrene Sperre AS er et familieeid selskap med røtter tilbake til 1930-tallet på Ellingsøy. I dag er de en av Norges største aktører innen villfanget sjømat, med produksjon av saltet og tørket torsk, pelagisk fisk og sjøfrosset hvitfisk. Med moderne fabrikker langs kysten og et globalt marked i sikte, kombinerer de tradisjon og kompetanse for å levere sjømat av høy kvalitet.
16:00 Bedriftsbesøk avsluttes
__________________________________________________________
Pris:
Medlemmer: 1500 per deltaker.
Ikke-medlemmer: 2500 kr per deltaker.
Lunsj, servering og kursbevis er inkludert
Dette introduksjonskurset er for alle ansatte tilknyttet marin og biomarin næring. Om du jobber til havs eller til lands, er trainee, fagarbeider, jobber på salg eller innkjøp, logistikk, i produksjon, FoU, lab eller i ledelsen - så er du hjertelig velkommen!