Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Marin Onboarding 1. oktober 2025

Kurs Fiskens reise fra A til Å: en introduksjon til sjømatnæringen for deg som vil utvide horisonten. Kurset gir innsikt i hele verdikjeden – fra fangst til marked – og viser hvordan verdier skapes i hvert ledd.

Organizer: NCE Blue Legasea
Date:
Place: Atlanterhavsparken, Tueneset, 6006 Ålesund (Lokale: Breisundet)
Marin Onboard inspo 3.jpg

Er du ny i den marine næringen – eller nysgjerrig på hvordan sjømatindustrien fungerer? Kanskje du allerede jobber i næringen, men ønsker å friske opp kunnskapen eller få bedre innsikt i deler av verdikjeden du ikke er så tett på til daglig?  

Det blir et fullspekket program med foredragsholdere fra ulike deler av næringen, inkludert gruppediskusjoner, sosialt samvær og nettverksbygging. Ikke minst får deltakerne bli med på bedriftsbesøk til Brødrene Sperre på Ellingsøya midt i makrellsesongen.

Marine Onboarding er utviklet av NCE Blue Legasea med støtte fra Sparebanken Møre. 

__________________________________________________________

Program:

08:30 - 09:00 Registrering og kaffeprat - Breisundet i Atlanterhavsparken, 2. etasje

09.00 - 14:00 Faglig innhold: 

  • Den marine bransjen og klyngehistorien ved Wenche Uksnøy, Klyngeleder, NCE Blue Legasea
  • Fra fangst til forventing: Markedsutsikter i 2025, Eivind Hestvik Brækkan, Seafood Analyst, Norges Sjømatråd
  • Fiskeriene i praksis - fangst og teknologi ved Mats Grimstad, Skipper og Driftsansvarlig, Nordnesgruppen AS
  • Utstyrsteknologi: Hva er mulig i moderne fabrikker på havgående fiskebåter? Ved Bjørnar Andrè Vik, Head of Design, Optimar AS
  • Salgslagenes rolle i verdikjeden, ved Kyrre Dale, Adm. Direktør, Surofi
  • 100% fisk - hvordan kan hele råvaren utnyttes, ved Margareth Kjerstad, R&D Manager, C Food Norway AS
  • Ingrediensperspektiv: Kvalitet, dokumentasjon og analyser - hva er viktig og hvorfor, ved Lene Risbakk, Kvalitetsleder, DSM Firmenich

12:15 - 13:00 Lunsj

  • Innovasjon og kvalitet til sjøs - et rederiperspektiv på fremtidens fiskeri, ved Nils-Ove Giskegjerde, Operations Manager, Ramoen AS
  • Vår vei fra båt til marked, ved Jon Hallvard Roaldsnes, Managing Director, Nordic Wildfish Sales AS

14:00 - 14:30 Avreise til Brødrene Sperre, Ellingsøyvegen 680. Buss t/r Atlanterhavsparken - Brødrene Sperre ved behov.

14:30 - 16:00 Bedriftsbesøk hos Brødrene Sperre, oppmøte ved kontorbygg. Retur fra bedriften kl 16:00.

Inger-Marie Sperre forteller om driften og Stian Aarseth tar oss med på omvisning i fabrikken.

Brødrene Sperre 

Brødrene Sperre AS er et familieeid selskap med røtter tilbake til 1930-tallet på Ellingsøy. I dag er de en av Norges største aktører innen villfanget sjømat, med produksjon av saltet og tørket torsk, pelagisk fisk og sjøfrosset hvitfisk. Med moderne fabrikker langs kysten og et globalt marked i sikte, kombinerer de tradisjon og kompetanse for å levere sjømat av høy kvalitet.

16:00 Bedriftsbesøk avsluttes

__________________________________________________________

Pris: 

Medlemmer: 1500 per deltaker.

Ikke-medlemmer: 2500 kr per deltaker.

Lunsj, servering og kursbevis er inkludert

Dette introduksjonskurset er for alle ansatte tilknyttet marin og biomarin næring. Om du jobber til havs eller til lands, er trainee, fagarbeider, jobber på salg eller innkjøp, logistikk, i produksjon, FoU, lab eller i ledelsen - så er du hjertelig velkommen!

Påmelding til Marin Onboarding 1. oktober 2025

Påmelding til Marin Onboarding, 1. oktober 2025

Påmelding


Privacy Policy: 

Yes, I have read the terms in AAKP AS's privacy policy (personvernerklæring) and accept that my personal information will be processed accordingly. 

This site is protected by ReCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply