Go to aakp.no
A PROGRAM INÅKP og klyngeprogramma GCE Blue Maritime og NCE Blue Legasea utforskar no nye måtar å formidle kunnskap om havnæringane våre til folk i heile landet.

I samarbeid med Doxacom lanserer vi no podkasten "Lys i alle hus" der tidlegare NRK-journalist Jannicke Farstad snakker med menneske på jobb langs kysten, og om verdiskapinga som skjer her.

Den første delen av serien har fått tittelen «Håp i motvind»

podcast jannicke marta_ reidar.png

I første episode møter vi skipper Egil Skarbøvik og adm. direktør Per Magne Eggesbø på fabrikktråleren Ramoen.


I andre episode møter vi Marta Hauge, sykepleier og salgssjef i ShipMed og Mats Rørvik Grimstad som er skipper i fiskebåtrederiet Nordnes. 


I tredje episode møter du industribygger Per Sævik som har opplever store utfordringer både i si satsing innen offshore, fiskeri og i reiseliv. I denne podcasten møter du også Inge Jonny Hide, som er sjef på Myklebust Verft, og som nå ser forbi krisa, og på muligheiter litt lenger framme.

I fjerde episode får du bli betre kjent med dei to bedriftene Vesteraalens og Calanus. Dette er ein podkast om korleis folk på jobb i dag forvaltar ei historie, og er med på å skape ei ny. Historia om Norge er ei forteljing om havet, og no skriv vi neste kapittel.

Podcasten er tilgjengelig på Anchor, Spotify, Apple Podcasts.

Anbefalt nettleser er Chrome eller Safari. Brukere av nettleser Microsoft Edge kan oppleve problemer med å åpne podcasten. Du kan i så fall forsøke å åpne lydfilen direkte her:

Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4