Go to aakp.no
A PROGRAM IN

FOODIMAR - Workshop for økt bruk av hvitfisk sidestrømmer

Workshop Sammen med Sintef Ocean og Sintef Nordvest organiserer vi en workshop med fokus på bedre utnyttelse av sidestrømmer fra hvitfisknæringen. Hvordan få mer av restråstoffet på land? Vi spør om etablerte sannheter egentlig er sanne? Vi ser på begrensinger og muligheter for å skape merverdi fra hvitfisk i tider med kvotebegrensninger og høye kostnader knyttet til å drive fiskeri.
FOODIMAR prosjektet har som mål å utvikle innovative, kostnadseffektive og klimavennlige metoder for å produsere marint kollagen, gelatin og glykosaminoglykaner (GAGs) av høy kvalitet fra restråstoff fra havbruk og fiskeri, for å imøtekomme behovene til både industri og forbrukere.

Organizer: NCE Blue Legasea/ Sintef Ocean/ Sintef Nordvest
Date:
Place: ÅKP Blue Innovation Arena, NMK bygget, Borgundveien 340, Ålesund
IMG_Fiskeskinn idelab 25.JPEG

Workshopen er en leveranse i EU-prosjektet FOODIMAR - som står for sustainable climate-Friendly quality fOOD Ingredients from MArine side-stReams.

Deltager målgruppe:

Vi er ute etter deltagere fra hvitfisk næringen som er opptatt av sidestrømmer og verdiskaping; om du jobber som fisker eller operativt ombord i en båt, om du jobber på landsiden og prosesserer råstoff, om du leverer utstyr til næringen, eller om du ser et ubenyttet verdipotensialet som bør gjøres noe med.

Vi har med oss tydelige stemmer fra næringen som vil holde innlegg og varme opp til diskusjon om temaet:

* Anders Bjørnerem fra Nordic Wildfish

* Rune Frostad fra Pretio

* Erling Olstad fra Erling Olstad AS

med flere....

Det serveres lunsj før oppstart, og dette er en fin anledning til å treffe kjente og gjøre nye bekjentskaper i hvitfisknæringen.

Dersom du ønsker å delta: Ta kontakt med Rachel Durand ( rachel.durand@ sintef.no)  / Sintef Ocean AS eller Wenche Uksnøy ( wenche@legasea.no)/ NCE Blue Legasea

Mer om FOODIMAR prosjektet:

It is a 3-year-long project funded under 1st Call of the Sustainable Blue Economy Partnership 2023 – The way forward: a thriving sustainable blue economy for a brighter future. FOODIMAR project started in May, 2024.

The vision of the FOODIMAR project is to revolutionize the fisheries and aquaculture industries by transforming side-stream biomass into high-value, sustainable products. By leveraging innovative technologies and sustainable practices, FOODIMAR aims to reduce waste, enhance resource efficiency, and contribute to a resilient and environmentally friendly food system. The project envisions a future where aquatic resources are utilized to their fullest potential, creating economic opportunities while addressing environmental challenges.

FOODIMAR aims to develop innovative, cost-effective, and climate-friendly methods to produce high-quality marine collagen, gelatin, and glycosaminoglycans (GAGs) from aquaculture and fisheries side-streams to meet the industry and consumers’ needs.