NS 9444 Norsk sjøfryst filet av hvitfisk - krav til kvalitet
Kurs
Det er mer enn noen gang fokus på kvalitet og sporbarhet på fisk. Et produkt merket med denne standardens nummer gir en garanti for at fisken er produsert og lagt til innfrysing senest 6 timer etter fangst. Dette nettkurset tar deg gjennom seks kontrollpunkt fra fangst til lossing.
NCE Blue Legasea har gleden av å tilby et begrenset antall gratis deltakerplasser for våre medlemsbedrifter.
Om kurset
Sjøfrossen filet er et høykvalitetsprodukt som blir filetert og innfryst bare noen timer etter fisken kommer sprell levende over bord. Dette gir fileter med unik ferskhet og kvalitet. Fangstprosessen, produksjon og frysing påvirker kvalitet og produktegenskaper.
For å ivareta den gode kvaliteten er det viktig med god kvalitetskontroll gjennom alle ledd i verdikjeden. Norsk Standard 9444:2018 skal være et hjelpemiddel for båter og eksportbedrifter som produserer og omsetter ombordfryst fisk og tar deg gjennom seks kontrollpunkt fra fangst til lossing, der rutiner for kvalitetskontroll etterprøves og dokumenteres.
Kurset er utviklet av Møreforskning Ålesund AS, Standard Norge og Fiskebåt, og konvertert til et e-læringskurs av Marint Kompetansesenter.
Faglig ansvarlig
Marint Kompetansesenter
Ole Andreas Holm, daglig leder
Gjennomføring og omfang
Kurset er et rent e-læringskurs - med en avsluttende kunnskapsprøve. Når kurset er bestått - utstedes det automatisk et kursbevis til kursdeltaker.
- E-læringskurs
- Estimert tid: ca 3 timer
- Ved bestått kurs får du kursbevis
- Verdi kr 900,- eks mva
Påmelding
NCE Blue Legasea har et begrenset antall kursplasser tilgjengelig, forbeholdt ansatte hos medlemsbedrifter i NCE Blue Legasea.
Det gis ukentlig tilbakemelding om hvem som har fått deltakerplass inntil kurset er fullbooket. Deltaker velger selv oppstartsdato etter avtale med kursleverandør.
Meld deg på via påmeldingsskjema!