Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Blue Legasea møter studenter og Torbjørn Røe Isaksen

I løpet av mars måned fikk vi mulighet til flere spennende møter. Først ut var NTNU Ålesund studentene i biomarin innovasjon og entreprenørskap på Torske og Sildedagene på Atlanterhavsparken i Ålesund. Deretter fikk Campus Ålesund besøk fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Blue Legasea medlem Orkla Health/Denomega og studentbedriften Kelp presenterte gode eksempler på hva næringsnær FOU kan gi av muligheter.

Blue Legasea
ntnu studenter lys.jpg

Torsk og Silde dagene ble arrangert i et samarbeid mellom Atlanterhavsparken i Ålesund, Marint Kompetansesenter og flere lokale sponsorer. Målsetningen var å synliggjøre den historiske betydningen av dette viktige råstoffet for Norge og vår region og fortelle om potensiale fremover. Målgruppen var studenter i videregående skole og høyere utdanning. Vi så dette som en fin mulighet til å treffe fremtidige arbeidstakere og bygge ambassadører for biomarin næring og fortelle om Blue Legasea`s  fokus på optimal bruk av marin ressurs og mulighetene som blant annet ligger i restråstoff fra hvitfisk.

team denomega.JPG 

Finn Giske / CEO Denomega Ålesund med kollega Synnøve

Innspill på Langtidsplan for forskning og utvikling

Aktører fra hele Campus Ålesund var invitert til å komme med innspill til Kunnskapsministeren og på Langtidsplan for Forskning og Utvikling. Det kom mange gode innspill fra næringsaktører, akademia og FOU institusjoner og flere trakk frem det unike med Campus Ålesund og den næringsnære FOU aktiviteten. Studentbedriften Kelp AS  og Orkla Health representert ved Denomega viste frem gode produkteksempler fra biomarin næring.

VIDEO Torbjørn Røe Isaksen ; "Forskning og innovasjon i praksis som smaker godt!"