Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Kvinner kast loss!

Nettverkstreff Oceana er et bransjenettverk for kvinner i den marine næringen i Ålesund og omegn, og har som formål å drive relasjonsbygging og faglig utvikling. Med støtte fra NFD arrangerte Oceana torsdag 10. november et seminar som satte søkelys på kvinners muligheter innen fiskerinæringen.

Organizer: Oceana i samarbeid med NCE Blue Legasea, Optimar, NTNU, Ålesund VGs Naturbruk, Fiskebåt, Møre og Romsdal Fiskarlag
Date:
Place: Ålesund, Scandic Parken Hotel
9H6A7479.jpg

Illustrasjonsbilde: Hilde Mosand, Senior Vice President Pet i Rimfrost er ansvarlig for biotech selskapets kjæledyrsegment, en av mange spennende stillinger i sjømatnæringen. Fotograf: Anne Marthe Vestre Berge

Kvinnene møter andre typer utfordringer enn menn i møte med den marine næringen. Selv om undersøkelser viser at mangfold gir beste resultater, er det fortsatt mangel på kvinner i næringen. Hvordan få flere kvinner inn på alle nivå i sjømatnæringen? Hva er hindringene?

Filmskaper Tobias Lystad har laget denne kortfilmen fra seminaret på oppdrag fra NCE Blue Legasea

Kvinner må tørre å ta steget!

Det sier Janne Grethe Strand Aasnæs, som er en av de som delte sine erfaringer på seminaret. I tillegg til å være styreleder i Fiskebåt Vest, er hun også administrerende direktør i Strand Havfiske, og har ei rekke andre styreverv.

Det ble en kveld med flere spennende foredrag fra hele verdikjeden med fokus på muligheter og erfaringer i fiskerinæringen i ulike ledd i verdikjeden fra fangst til marked. 

CHRO (Chief Human Resource Officer) i Optimar, Lene Flem Debess og prosjektleder fiskeri i NCE Blue Legasea, Janita Arhaug, var blant deltakerne i en paneldebatt om hvordan få flere kvinner til sjømatnæringen på alle nivå. Arhaug skrev en artikkel i 2021 om nettopp det å tørre å ta steget: Kom igjen, kvinne vis at du vil!

NCE Blue Legasea var med som samarbeidspartner for Oceana seminaret sammen med Optimar, Fiskebåt, NTNU i Ålesund, Møre og Romsdal Fiskarlag, og Ålesund Videregående skole.

Program

Program.jpg