Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Møt oss på Nor-Fishing

Nor-Fishing har siden 1960 vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for fiskerinæringen, og er i dag en av verdens ledende messer for fiskeriteknologi. Vi gleder oss til aktive dager sammen med næringen.

Blue Legasea
NorFishing_2022_Facebook_Banner_NOR.jpg

Møt oss 23.-26. august i hall A, på stand nr A-112-1

NCE Blue Legasea er til stede og deler stand med Ålesundsregionens Havnevesen på paviljongen til Møre og Romsdal Fylke i hall A. Sammen med ÅKP DigiCat og våre medlemsbedrifter vil vi presentere aktuelle nyheter fra klyngen. Hver dag på standen vår får du også mulighet til å delta i en uhøytidelig og morsom konkurranse hvor du kan vinne fine premier. På fylkets paviljong vil du også dagen lang kunne forsyne deg med kaffe, vann og smakebiter fra fylkets Sjømatbar.

Halloversikt.JPG

Åpningsseremonier 23. august 

10:30 Offisiell åpning av Nor-Fishing med Dronning Sonja til stede. 

Under åpningen vil også vinner av innovasjonsprisen bli annonsert. Se eget program hos Nor-Fishing

12:00-13:00 Åpningsseremoni "Møre og Romsdal – eit berekraftig sjømatfylke"

Sted: Møre og Romsdal fylkeskommunes fellespaviljong, Stand nr A-112 

Velkommen v/fylkesordførar Tove-Lise Torve. Hilde Aspås – Næringssjef Møre og Romsdal fylkeskommune. Janita Arhaug - NCE Blue Legasea. Tore Roaldsnes – Bluewild. Presentasjon av vekas meny v/ansvarleg for sjømatbar og akvariekokk Ole Christian Skogen 

"Gytekrok" for gode idéer 23.-25. august

Under fiskerimessa i Trondheim står NCE Blue Legasea klar med vår "Gytekrok" i tidsrommet 13:00-14:00 tirsdag, onsdag og torsdag.  

Har du gode idéer eller prosjektsamarbeid du ønsker å diskutere med oss? Kom og slå av en prat!

Onsdag og torsdag har vi også med IPR rådgivere fra Bryn Aarflot. Har du gode ideer som må beskyttes er dette en fin mulighet til å få viktige innspill.

Les mer om Bryn Aarflot

Frokostseminar 24. august

Vi må spise det vi høster. Hvordan øke verdiskapingen av dagens kvoter? Doxacom og NCE Blue Legasea inviterer til frokostseminar kl 10:00-11:00 på Møre og Romsdal fylkeskommune sin stand på Nor Fishing, stand A-112. 

Vi tar utgangspunkt i Tveiteråsutvalgets rapport «Grønn verdiskaping og økt bearbeiding i sjømatindustrien», og spør om hvilke konkrete grep som kan gjøres for å øke andelen videreforedling på en lønnsom og bærekraftig måte, og hvilke regulatoriske føringer regjeringen kan bidra med for å øke utnyttelsesgraden av dagens kvoter.
Med oss har vi fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, utvalgsmedlem Otto Gregussen, fiskebåtreder Tore Roaldsnes, og forsker- og fiskeforedler Margareth Kjerstad. Se programmet her: Vi må spise det vi høster. Hvordan øke verdiskapingen av dagens kvoter?

Frokostseminar og åpning av ÅKP Digicat "gullkista" 24.-25. august

Planlegger du ny fabrikk eller har nytt fartøy på gang? For å gjøre dine valg mer treffsikre anbefaler vi å ta en samtale med våre kolleger i ÅKP Digicat om hvordan du kan få hjelp til å visualisere/simulere dine planer ved hjelp av SIVA-midler. Gullkista åpnes onsdag og torsdag kl 11:00-12:00 på vår stand A-112-1, samt i eget frokostseminar torsdag kl 10:30-11:00 på paviljongen til Møre og Romsdal Fylke, stand A-112.

Nettverkstreff 24. august

Onsdag 24. august kl 15:00-16:00 arrangerer NCE Blue Legasea, Ålesundsregionens Havnevesen med flere et felles nettverkstreff på paviljongen til Møre og Romsdal. Se din invitasjon her:

Nettverkstreff 2022.jpg

Lansering av Fiskarkveld og nye Aha-opplevelser 25.august

Utstillere på fellespaviljongen til Møre og Romsdal får mulighet til å gi en kort presentasjon av en nyhet, et nytt produkt eller løsning på standen gjennom en ”Marin Pitch” på 10 minutt. Kom til Stand A-112 25.august kl 12:00-12:45. Da presenterer vi siste nytt om våre kommende prosjekt "Fra fartøy til marked" og "Fiskarkveld".

Fremvisning av fabrikkløsninger fra Optimar 

Under fiskerimessen vil du på Optimar sin stand- A-180 kunne se VR presentasjon og fremvisning av deres produkter. Torsdag 25. august kl 13:00-14:00 presenterer Optimar noen spennende løsninger spesielt for NCE Blue Legasea sine medlemmer. 

Optimar fabrikk.JPEG

Trål messen sammen med klyngevenner

Over 500 nasjonale og internasjonale leverandører er utstillere på Nor-Fishing og de representerer alle grener av næringen. Vi skreddersyr et program for ansatte i NCE Blue Legasea's medlemsbedrifter som inkluderer blant annet treff med utvalgte utstyrsleverandører, presentasjoner av siste nytt fra næringen og forslag til sosiale treff.

Kom til standen vår, stand A-112-1 og få utlevert program.

Treff med fisken!

Hvor treffsikker er du? Hver dag på standen vår får du mulighet til å delta i en uhøytidelig og morsom konkurranse hvor du kan vinne fine premier. 

Gratis shuttlebuss mellom hotellene og messeområdet

Det går gratis shuttlebuss mellom hotellene og messeområdet hver dag. Ikke retur siste dag.

Følgende ruter/stoppesteder blir betjent av shuttlebuss:

1. Clarion Congress/Pirbadet – Solsiden – Bakkegata – Olavshallen – Britannia Hotell – Dronningens gate D2 – Elvegata (Nor-Fishing)
2. Quality Panorama Hotell – Scandic Lerkendal – Nor-Fishing
3. Scandic Hell Hotel – Stav Hotel – Nor-Fishing

Det går også direktebuss fra Trondheim lufthavn Værnes til Nor-Fishing tirsdag og onsdag. Retur fra Nor-Fishing til Trondheim lufthavn Værnes alle dager.

Se bussruter her 

Hold deg oppdatert

På fiskerimessens egen nettside vil du finne utstillerliste og annen relevant informasjon. Se oppdatert informasjon her: Nor-Fishing 2022

Det blir storinnrykk av tilreisende til Trondheim til messedagene, så hvis du ikke allerede har ordnet reise og overnatting så gjør det så snart som mulig.