NS 9444 Norsk sjøfryst filet av hvitfisk - krav til kvalitet
Kurs
Kvalitet og sporbarhet på fisk har mer fokus enn noen gang. Et produkt merket med denne standardens nummer gir en garanti for at fisken er produsert og lagt til innfrysing senest 6 timer etter fangst. Dette nettkurset tar deg gjennom seks kontrollpunkt fra fangst til lossing.
NCE Blue Legasea har gleden av å tilby et begrenset antall deltakerplasser gratis for våre medlemsbedrifter.
Om kurset
Sjøfrossen filet er et høykvalitetsprodukt som blir filetert og innfryst bare noen timer etter fisken kommer sprell levende over bord. Dette gir fileter med unik ferskhet og kvalitet. Fangstprosessen, produksjon og frysing påvirker kvalitet og produktegenskaper.
For å ivareta den gode kvaliteten er det viktig med god kvalitetskontroll gjennom alle ledd i verdikjeden. Norsk Standard 9444:2018 skal være et hjelpemiddel for båter og eksportbedrifter som produserer og omsetter ombordfryst fisk og tar deg gjennom seks kontrollpunkt fra fangst til lossing, der rutiner for kvalitetskontroll etterprøves og dokumenteres.
Kurset er utviklet av Møreforskning Ålesund AS, Standard Norge og Fiskebåt, og konvertert til et e-læringskurs av Marint Kompetansesenter. Kurset gjennomføres av Marint Kompetansesenter v/Ole Andreas Holm, daglig leder. www.marint.no
Dette e-læringskurset tar deg gjennom seks kontrollpunkt fra fangst til lossing, der rutiner for kvalitetskontroll etterprøves og dokumenteres:
Kontrollpunkr 1 - Fangstrelaterte parameter
Kontrollpunkr 2 - Hva påvirker kvaliteten
Kontrollpunkr 3 - Utblødning og filetering
Kontrollpunkr 4 - Pakking og merking
Kontrollpunkr 5 - Frysing
Kontrollpunkr 6 - Lossing
Les mer om kurset her: https://marint.no/produkt/ns-9...
Verdi kr 850,- eks moms
Påmelding
NCE Blue Legasea har kjøpt et begrenset antall kursplasser som vi tilbyr gratis til ansatte hos våre medlemsbedrifter.
Det er 'første-fisker-til-ripa' som gjelder og du får direkte tilbakemelding om du har fått deltakerplass innen en arbeidsuke. Deltaker velger selv oppstartsdato etter avtale med kursleverandør.
Meld deg på via påmeldingsskjema.