Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Se bildene fra Fiskarkveld 2022

Å ha det kjekt sammen og lære noe nytt om hverandre er det vi vil med Fiskarkvelden. Et faglig og sosialt nettverkstreff for fiskere, lærlinger og andre ansatte i rederiene.

Blue Legasea
1.jpg

Deltakerrekord

Til tross for godt fiskevær blei det ny deltakerrekord da vi samlet 119 deltakere til Fiskarkveld 20. oktober 2022 på Atlanterhavsparken Akvarium og Vitensenter. Hovedmålet med samlingen var å skape en møteplass der fiskere og ansatte i rederiene, på tvers av ulike typer fiskeri og stillinger, kan møtes uformelt og med faglig innhold. Alt var lagt til rette for en kveld med lave skuldre, gode samtaler med gamle kjente, nye bekjentskap, og lett faglig påfyll.

Topp stemning

Under her kan du se et filmklipp NCE Blue Legasea har satt sammen av de fine stemningsbildene som fotograf Anne Marthe Vestre Berge tok under Fiskarkvelden.  

God miks av faglig og sosialt program

Dette var tredje gang vi har arrangert Fiskarkveld. Program og praktisk gjennomføring ble utarbeidet med bakgrunn i tilbakemeldinger og erfaringer fra samlingene i 2019 og 2021. Å ha det kjekt sammen og lære noe nytt om hverandre er det vi vil med Fiskarkvelden og på programmet stod det litt av hvert:

 • Mingling og egentid gjennom akvariet
 • Ministandene til noen av arrangørene; Fiskebåt, Surofi, Marint Kompetansesenter, NCE Blue Legasea og Norges Sildesalgslag
 • Presentasjon av Atlanterhavsparken v/Heidi Bostad Roaldsand
 • Velkommen til Fiskarkveld v/ Odd Kristian Dahle, Fiskebåt Vest. Rekruttering til fiskeriene handler ikke bare om gode karakterer!
 • Årets lærlingsituasjon v/ Ole Andreas Holm, Marint Kompetansesenter
 • Presentasjon av markedssituasjonen og verdiutviklingen for torsk, sei, hyse, sild og makrell v/ sjømatanalytiker i Nordea, Finn-Arne Egeness
 • Å være medlem og engasjere seg v/ Roar Bjånesøy, Norges Sildesalgslag
 • Årets lærlingsituasjon v/ Ole Andreas Holm, Marint Kompetansesenter
 • Hvorfor er det så viktig å samle fiskerne til Fiskarkveld? v/Elisabeth Solvang og Janita Arhaug, ÅKP - NCE Blue Legasea
 • Sjømatbuffet av ulike retter av sjømat som lokale rederi og produsenter hadde levert råvarene til - Akvariekokk Ole Christian Skogen presenterte maten og råvarene. Ved få oppleve nye matretter, og se hvilke muligheter som ligger i å få til økt verdiskaping av marint råstoff, ønskte vi å gjøre fiskerne enda litt stoltere av råvarene de bringer i land.
 • Underholdning ved komiker Terje Sporsem


Arrangørene

Fiskarkveld er arrangert i samarbeid mellom flere organisasjoner og arrangørkomitéen har i 2022 bestått av:

NCE Blue Legasea v/Prosjektleder fiskeri Janita Arhaug
Marint Kompetansesenter v/Daglig leder Ole Andreas Holm
Atlanterhavsparken Akvarium og Visningssenter v/Leder salg & booking Cathrin Aakre
Møre og Romsdal Fiskarlag v/Daglig leder Ole Morten Sorthe
Fiskebåt v/Informasjonsleder Odd Kristian Dahle
Strand Rederi v/Driftssjef Jon Grimstad
Norges Sildesalgslag v/Leder kommunikasjon og strategi Roar Bjånesøy
Surofi v/Salgssjef Vidar Naalsund