Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Sensorisk bedømmelse av marine oljer

Ny metode for sensorisk bedømmelse av marine oljer er nå publisert på www.nmkl.org
(NMKL 201, 2017)

Blue Legasea
Trandrikker.png

Ny metode publisert på www.nmkl.org

Kvalitetskontrolltest - Sensorisk bedømmelse av marine oljer (NMKL 201, 2017)

Denne metoden beskriver en sensorisk kvalitetskontrolltest av marine oljer som en samlebetegnelse for oljer utvunnet fra fisk, skalldyr eller sjøpattedyr som er rike på sunne flerumettede fettsyrer. Metoden er generell og krever at brukere av metoden setter opp egne sensoriske produktspesifikasjoner for oljene de skal teste ut eller bruker en referanseolje.

Metoden er utviklet av Møreforsking i samarbeid med NOFIMA, Marine Ingredients, Pharma Marine, EPAX Norway, GC Rieber Oil, Denomega og Berg Lipid Tech.

Forfatter/referent er Wenche Emblem Larssen (Møreforsking) med støtte fra Hilde Kraggerud (Tine) for tilpassing av metoden i «NMKL-format».