Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Velkommen på laget i NCE Blue Legasea: Katrine brenner for bærekraft

Hun har jobbet med fornybar energi i Norad, har vært ambassaderåd i Dar es Salaam og Addis Abeba, samt bygget opp en start-up i Sør-Afrika. Til NCE Blue Legasea kommer Katrine fra Greenstat. Hun brenner for bærekraft og vi er stolte av å få henne med på laget.

Blue Legasea
Katrine - bilde i gangen Campus.jpg
– Jeg søkte på denne stillingen fordi ressursbruk og sirkularitet er tematikk som engasjerer meg, sier Katrine Vestbøstad. 

Hun er nylig ansatt som prosjektleder i NCE Blue Legasea, den marine klynga som ligger under ÅKP-paraplyen. I sin nye rolle skal hun blant annet jobbe nettopp med ressursbruk og sirkularitet. Dette er noe Katrine har lang erfaring med. Hun kommer til NCE Blue Legasea fra en rolle som prosjektleder i energi- og hydrogenselskapet Greenstat. Før det drev hun eget selskap og jobbet med utvikling av vind- og solprosjekter. 

Katrine har blant annet utdannelse som sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, og har dessuten jobbet som diplomat. I tre år var hun stasjonert som ambassaderåd ved ambassaden i Dar es Salaam, med ansvar for Norges utviklingsarbeid med Tanzania innen energi. Hun har også vært ambassaderåd i Addis Abeba og var sentral i etablering av klimasamarbeid mellom Norge, Etiopia og UK innenfor energi, skog og landbruk. Innimellom ambassadeoppdragene var Katrine seniorrådgiver for fornybar energi i Norad.

Stolt klyngeleder

Enda er ikke hele bakgrunnen til Katrine nevnt. Det er ei dame med mye å vise til den marine klynga nå har ansatt. Klyngeleder for NCE Blue Legasea, Wenche Uksnøy, er stolt over å få Katrine i staben: 

Wenche Uksnøy 8 - mindre.jpg
– Vi gleder oss over å få med Katrine på laget. Hennes erfaring med industrisamarbeid knyttet opp mot bærekraft og sirkulære løsninger er av stor verdi for oss fremover. I tillegg liker vi godt Katrines tekniske bakgrunn som gjør at dialog med våre bedrifter om prosessering, energiforbruk og tekniske forhold blir en smal sak. Sist og egentlig aller viktigst, Katrine er ei utrolig sympatisk dame som kommer lett i kontakt med folk, så vi gleder oss til nye idémyldringer med Katrine som en del av teamet.

Mat fra havet

Selv er Katrine beskjeden på egne vegne, men sier dette om sin nye rolle: 

– Jeg gleder meg til å bli kjent med medlemmene i klynga, og til å jobbe sammen for å finne nye løsninger som bidrar til å mette klodens befolkning med mat fra havet.

Katrine er fra Fitjar i Sunnhordaland, men bor nå i Ulsteinvik. Hun kommer for det meste til å jobbe fra Campus i Ålesund.