Go to aakp.no
A PROGRAM IN

VR fra hav til tallerken

Blue Legasea tar bølgen med Atlanterhavsparken! Vi testet det virtuelle havet i ÅKP`s nye Blue Innovation Arena.

Blue Legasea
IMG_3502 beskjært.jpg

Etter gode samtaler ser vi mange muligheter for felles å fremme marin næring og bidra til økt kunnskap, formidling og markedsføring av marine råstoff og hva dette kan bidra med. Det ligger potensiale i å spre kunnskap om ulike arter - hvor marint råstoff har sin opprinnelse, hvordan det fangstes, prosesseres og anvendes - og med felles overordnet fokus på bærekraft, verdiskapingspotensialet og ønske om styrket nasjonal og internasjonal posisjon ligger det her til rette for et spennende partnerskap.

Forrige uke var Britt Giske Andersen (Salg & Produktutvikling), Tor-Erik Standal (Daglig leder)  og styreleder Ove Paulsen på besøk i ÅKP Blue Innovation Arena og fikk se og prøve litt av teknologien som er tilgjengelig for klyngemedlemmene våre og andre interesserte. Med VR briller kunne Britt "dykke" under havoverflaten og bevege seg i et fantastiske virtuelt havrom.

Mer om Atlanterhavsparken finner du HER

"Siden 1998 har Stiftelsen Atlanterhavsparken, vært et av Nord Europa største og mest unike saltvannsakvarier. Som det Norske Akvariet er vi et utstillingsvindu for livet langs Norskekysten og Atlanterhavet.

Med utsikt rett mot storhavet, de rike fiskefeltene og de dype norske fjordene, kan en her observere, oppleve og lære om livet i havet, slik naturen er.  Vi formidler hver dag ekte opplevelser i ekte omgivelser til våre årlig mer enn 130.000 besøkende, og har som visjon at vi innen 2020 skal være Europas mest særpregede opplevelsessenter knyttet til livet i havet og marine aktiviteter.

Vårt formål er: "Å drive offentlig akvarium med naturlig tilhørende fasiliteter i Ålesund, for å formidle kunnskap om - og skape interesse, for livet i havet. Og å illustrere sammenhengen mellom ressurser i havet og marint basert verdiskaping, og sammen med andre institusjoner å drive forsking tilknyttet livet i havet."