Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Svein Erik Haugmo

Svein Erik Haugmo er Co-founder og CEO av selskapet Orivo som har levert test- og verifiseringstjenester til den globale mat-, fôr- og tilskuddsindustrien siden 2014.

Blue Legasea
svein erik.jpg

Hva er det med denne bransjen som engasjerer deg?

Som kjemiker har alltid kombinasjonen av næringsmidler og teknologi fasinert meg, men også det kommersielle ved næringen og elementet av internasjonal business. Dette traff meg allerede da jeg ble introdusert til næringen for nesten 20 år siden. Da jobbet jeg blant annet som surveyor på båt i forbindelse med råoljeleveranser til GC Rieber oils i Kristiansund. Når jeg 10 år senere fikk muligheten til å entre denne bransjen med en revolusjonerende sporingsteknologi for marine oljer, var det egentlig ingen tvil: Jeg hadde funnet min ideelle plass i ei næring som stadig utvikler seg, og denne utviklingen har jeg vært så heldig å få være med på det siste tiåret!

På vegne av klyngen og med tanke på hele bredden i klyngen, hvordan ser du på potensialet i årene fremover?

Vi har så mange fantastiske marine råstoff i vårt eget nabolag som forbrukere over hele verden allerede verdsetter, og vi ligger langt fremme på teknologi og produksjonsstandarder sammenlignet med andre marine cluster rundt om i verden. Ved å fortsette å satse på produkt- og teknologiutvikling vil vi kunne utnytte disse råvarene i enda større grad, og erstatte råstoff som vi i dag importerer fra andre siden av jordkloden.

Er det noe vi som bransje burde vært flinkere til?

Skal vi lykkes med å øke interessen for norske råstoff tenker jeg at vi må bruke enda mer tid og penger på markedsføring internasjonalt. Norske råvarer må i større grad settes på kartet innen kosttilskudd og andre forretningssegment. Laksenæringen sin suksess innen sushi-segmentet kan være et godt eksempel å se til. Med god støtte fra det offentlige og de rette samarbeidspartnerne internasjonalt bør Legasea på vegne av næringen kunne ta en viktig posisjon i dette bildet.