Fra industri til marin ingrediens 20 november 2019
20. november arrangerte NCE Blue Legasea, Sjømat Norge og FHF en konferanse på Gardermoen der vi satte søkelyset på den marine ingrediensindustrien, og spesielt belyste utfordringer og muligheter som finnes innenfor anvendelse av restråstoff.
Presentasjonene fra konferansen er samlet her:
Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge: Blått Taktskifte
Ragnar Nystøyl, Kontali Analyse: Tilgang og utnyttelse av restråstoff i Norge hva er status
Leif Kjetil Gjendemsjø, Pharma Marine: Samarbeid med norske fiskefartøy for å utnytte restråstoff
Eirik Nikolaysen, Vesteraalens: Endret strategi for innkjøp av råstoff til marin ingrediensindustri
Stian Frivåg, Vesterålen Marine Olje: Marint restråstoff som grunnlag for kommersiell satsning
Ragnhild Whitaker, Nofima: GO BIG Prototype produksjon og markedstesting av proteinpulver
Jannicke Fugledal Remme, Sintef: Førsteklasses marine proteiner fra torskehoder
Iren Stoknes, Epax Norway: Omega 2 fra makrell 100% utnyttelse 100% norsk
Bente Ruyter, Nofima: Fiskeolje er mer enn EPA og DHA
Asgeir Asgeirsson, Zymetech: Erfaringer fra industrien på Island i forhold til kommersialisering
Kirsten Bjørklund Holven, UIO: Helseeffekter av fiskemel fra laks
Nina Zisko, Blue Legasea: Marine for Health en verktøykasse for å nå ut i markedet