Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Ny runde med Investormatch - har fått med kanoner innen investormiljøet

– Når folk møtes oppstår det magi. Gjennom Investormatch skal vi bygge nye kraftkoblinger, som forhåpentligvis fører til vekst, kanskje i global skala.

Blue Legasea
thumbnail_Investormatch 16_9_2x.jpg

Disse fyndige ordene kommer fra Håvar Risnes i ÅKP, som er initiativtaker og arrangør av Investormatch. Dette er et arrangement for vekstbedrifter som er klar for å ta ett steg videre, og som trenger å hente inn kapital. Nytt i år er at man har et ekstra fokus på det å kunne få fatt i de store, utenlandske, investorpengene. 

Håvar.jpg
Håvar Risnes– Vi vil vise hvordan internasjonal investorkapital kan øke verdiskapningen i vekstselskap, i alle vekstfaser. Internasjonale investorer kan både sikre veksten og minimere risikoen, påpeker Risnes.

Han ser en lang tradisjon i at næringslivet på Sunnmøre alltid har hatt ambisjoner om å lykkes ikke bare lokalt, regionalt eller nasjonalt, men at de har sett hele verden som et potensielt marked. 

– Dette viser jo også kundeporteføljen, som strekker seg langt utover vår egen andedam. Denne tradisjonen ser vi at dagens vekstselskaper fører videre. 


Samarbeider med næringslivet

ÅKP og Risnes drar imidlertid ikke arrangementet i havn alene. Innovasjonsselskapet har lange tradisjoner for å samarbeide om prosjekter, og dette er ikke noe unntak. Med på laget til Investormatch har de fått med seg Nordea, Converto og BDO.

– Dette er bedrifter som alle har lang erfaring i å hjelpe vekstselskaper. Vi ser hvor viktig det er å koble kompetanse og kvalifisert kapital fra næringslivet inn i en tidlig fase. Dette var bakgrunnen for at vi etablerte en møteplass for investorer og vekstselskaper. Nå inviterer vi til denne møteplassen, Investormatch, for tredje gang, sier Risnes, og legger til: 

– Vi storgleder oss til å møtes fysisk igjen, og tror at det kan føre til fruktbare og lønnsomme møter. 


Vilje og evne til å tenke stort

Hele konseptet med Investormatch er nemlig å koble noen av de beste investormiljøene med innovative vekstbedrifter som søker kapital. 

– Målet er et trepartssamarbeid der alle kan dra nytte av hverandre. Fordi vi skjønner at geniale ideer gror best i miljøer som har både evne og vilje til å tenke stort, sier Risnes.  

Han får støtte fra Målfrid Linde, som er ansvarlig for arrangementet hos samarbeidspartner Nordea. 

målfrid _2_.jpg
Målfrid Linde.
– Næringslivet trenger vekstbedrifter som kan drive nyskaping og bidra til fremtidig vekst i Norge – og internasjonalt. Vekstbedrifter trenger kapital – og investorer leter etter gode caser. Vi ønsker å bidra til at vekstbedrifter kan få vise seg fram og investorer kan få innblikk i nye selskaper. Samtidig vil vi skape en arena for faglig påfyll gjennom gode innlegg fra anerkjente personer på området. Dette er grunnen til at vi i Nordea er med.


Kanoner

Risnes og Linde er begge svært fornøyde med programmet de har spikret sammen til Investormatch, som vil gå av stabelen 23. mars. 

– Rune Stokke i Stokke Industri, Arne Tonning i Alliance Venture, Guro Skjæveland i Nysnø, Tarjei Munthe Vassbotn i Tana og Rikke Eckhoff Høvding i Nordea Norge er alle kanoner som jeg tror mange ville betalt godt for å komme å høre på alene. I tillegg får vi en sjeldent inspirerende suksesshistorie fra Eirik Belland om Effee Induction. Dette er en bedrift de færreste kjenner til, men de er i ferd med å bygge internasjonalt industrieventyr fra Ålesund, sier Risnes. 

Nå er han spent på hvilke vekstbedrifter som vil melde sin interesse for arrangementet. 
– Her er det bare å hive seg rundt og søke. Muligheten til å pitche for denne gjengen kommer ikke hver dag, avslutter Risnes. 

Sjekk programmet for dagen og les mer her