Go to aakp.no
A PROGRAM IN

Vesteraalens AS nytt medlem!

Vesteraalens AS på Sortland er et innovativt selskap innen sjømat- og marin ingredienser som driver med bi-produkter fra restråstoff, filetproduksjon og ferdigvarer fiskeprodukter.

Blue Legasea
Vesteraalens logo sort.JPG

Tradisjon og innovasjon 

Vesteraalens AS er kjent som en av Norges sterkeste og eldste merkevarer, fiskebollene i den «grønne» boksen som har blitt produsert i over 100 år. Selskapet har hovedkontor på Sortland og et salgskontor i Shanghai, Kina. Kundebasen er spredt over hele verden, inkludert Nord-Amerika, Europa og Asia. De har som mål å bygge en verdensledende verdikjede for hvitfisk, og samarbeidet strekker seg fra nært partnerskap med fiskefartøyene, gjennom fiskemottakene og hele veien til produktutvikling sammen med kundene. 

Optimal kvalitet og full dokumentasjon 

Produktene skal produseres med et minimum av energiforbruk, uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer og skal kunne spores i hele verdikjeden fra fangst til kunde. All aktivitet skal bygge på respekt for de kvoter og regler som myndighetene setter for utøvelsen av aktiviteten. Det er et overordnet mål at hele fisken skal benyttes til mat eller andre produkter. Alle produkter under sertifiseringskrav fra MSC (Marine Stewardship Council) og FOS (Friends of the Sea). 

Selskapet har allerede deltatt på flere av klyngens aktiviteter. Her er en film fra konferansen "Fra industri til marin ingrediens" på Gardermoen i 2019 der du kan høre salgs- og markedssjef Eirik Nikolaisen fortelle om deres satsninger på restråstoff:

Vi ønsker Vesteraalens AS velkommen inn i klyngen!